Preduzece za ugostiteljstvo,trgovinu i turizam.

Prirodne lepote

resavska-pecina-3resavska-pecina-1Prirodne lepote "RESAVSKA PEĆINA" predstavlja najveću i najinteresantniju pećinu u ovom području i jednu od najlepših i najinteresantnijih u Srbiji. Pećina se sastoji iz tri sprata kanala ukupne dužine 2830m. Za razgledanje otvoreni su samo prvi i drugi sprat, u dužini oko 800m. Prilikom razgledanja možete upoznati osam dvorana neobičnih imena, koje nose po stalaktitima i stalagmitima koji se u njima nalaze. Svojim bogatstvom ukrasa oslikava igru prirode kroz vekove i ostavlja impresivan utisak na svakog posetioca.

 

 

 

 

 

VODOPAD "VELIKI BUK" nalazi se nedaleko od Resavske pećine. Nastaje iz potoka Velikog vrela i visine je blizu 20m. Jedan je od najvećih slobodnih vodopada u Srbiji. Ovaj prelepi prirodni objekat oduševiće Vas svojom lepotom i snagom svoje vode koja se stropoštava u Široko grotlo.

         vodopad-veliki-buk-2 vodopad-veliki-buk-1 vodopad-veliki-buk-3

VODOPAD "PRSKALO", nalazi se na planini Kučaj, iznad Resavice i predstavlja oličenje netaknute prirode "oazu mira i lepote". Sa stene visoke nekih 15m. teče i razbija se bistri planinski potok. U ambijentu prelepe prirode možete uživati u vodenim čarolijama ovog vodopada. Ovde se oseća magična moć prirode.

                  vodopad-prskalo-2                 vodopad-prskalo-3